Regulamin i polityka prywatności

Regulamin sklepu

Dane osobowe będą przetwarzane do momentu cofnięcia przez Państwa zgody na ich przetwarzanie.


1. Postanowienia wstępne


1.1. Właścicielem sklepu internetowego www.hdpellet.ovel.pl (zwanym dalej Sklepem Internetowym) jest:

MODECAM Sp. z o.o.
ul. J. Heweliusza 11/819
80-890 Gdańsk
tel. +48 534-766-520
NIP: 5833309936

1.2. Niniejszy regulamin określa sposób świadczenia usług sprzedaży za pośrednictwem Sklepu Internetowego HD PELLET, do którego prowadzi domena www.hdpellet.pl.

1.3. Wszystkie znaki towarowe, loga lub nazwy handlowe używane w sklepie są własnością ich prawnych właścicieli.

1.4. Zdjęcia oraz opisy produktów są własnością firm współpracujących z firmą MODECAM Sp. z o.o. Powielanie materiałów wymaga zgody administratora serwisu.


2. Przyjęcie i realizacja zamówienia


2.1. Podstawowym warunkiem realizacji zakupów jest prawidłowe wypełnienie przez Klienta formularza zamówienia, który znajduje się na stronie sklepu internetowego.

2.2. Złożenie zamówienia do realizacji zostanie potwierdzone przez wysłanie odpowiednich informacji pocztą elektroniczną, a w niektórych przypadkach będzie wymagać potwierdzenia telefonicznego przez pracownika sklepu internetowego.

2.3. Zamawiający musi być osobą pełnoletnią.

2.4. Faktury VAT wystawiamy na życzenie klienta.

2.5. Wszystkie podane ceny są cenami brutto i zawierają 23% VAT.

2.6. Realizacja złożonego zamówienia odbywa się w ciągu 14 dni roboczych od daty jego złożenia (w większości przypadków zamówienie realizowane jest do 7 dni roboczych). W wyjątkowych sytuacjach termin realizacji zamówienia może ulec wydłuzeniu, o czym Klient kazdorazowo zostanie poinformowany, a wtedy ma On prawo odstąpić od umowy.

2.7. Zmiana lub anulowanie zamówienia przez Klienta odbywa się poprzez kontakt telefoniczny z pracownikiem sklepu i możliwe do wykonania jest tylko wtedy, gdy towar nie został wysłany do Klienta.

2.8. W przypadku braku towaru lub jego wycofaniu z rynku zastrzegamy sobie prawo odmowy zawarcia umowy kupna- sprzedaży. Niezwłocznie przekażemy Klientowi informację o zajściu takiej sytuacji.

2.9. Zastrzegamy sobie prawo odmowy realizacji zamówienia w sytuacji, gdy Klient nie podał wszystkich wymaganych danych lub podane dane budzą wątpliwości co do ich poprawności.

2.10. Istnieje możliwość instalacji i konfiguracji zamówionego pieca. Kwotę za taką usługę ustalamy telefonicznie.


3. Wysyłka i płatność


3.1. Przesyłka towaru odbywa się za pomocą firm kurierskich lub transportem własnym na terenie całej RP.

3.2. Koszt dostawy zamówienia o wartości powyżej 3000 zł jest zawarty w cenie.

3.3. Płatność za zamówiony towar może odbywać się za pobraniem przy dostarczeniu towaru lub przelewem na konto firmowe, którego dane znajdują się w punkcie 1.1. niniejszego regulaminu.

3.4. Towar dostarczany jest wraz z dokumentem gwarancyjnym oraz z fakturą VAT lub paragonem fiskalnym.


4. Reklamacje i gwarancje


4.1. Podczas odbioru przesyłki do Klienta należy sprawdzenie jej stanu, a w przypadku stwierdzenia uszkodzenia należy sporządzić „protokół szkodowy” wraz w kurierem.

4.2. Uprawnienia z tytułu gwarancji należy wykonywać zgodnie z warunkami zamieszczonymi na karcie gwarancyjnej.

4.3. Klient ma możliwość dokonania zwrotu zakupionego towaru w terminie 14 dni od daty jego otrzymania (decyduje data nadania listu przewozowego). W celu dokonania zwrotu niezbędne jest wcześniejsze potwierdzenie tego faktu. Towar należy zwrócić w stanie niezmienionym.

4.4. Zwrot towaru następuje po okazaniu dokumentu zakupu, natomiast zwrot środków pieniężnych do 10 dni od dnia otrzymania zwrotu towaru.


5. Dane osobowe


5.1. Założenie konta jest równoznaczne ze zgodą na przechowywanie i przetwarzanie przez sprzedawcę danych osobowych zawartych w zamówieniu, zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 1997r. nr 133 poz.883 wraz ze zm.).

5.2. Klient ma prawo do wglądu w swoje dane, ich poprawiania i do żądania o zaprzestanie ich wykorzystywania.

5.3. Dane osobowe Klienta nie będą wykorzystywane do innych celów niż tych związanych z realizacją zamówienia.



5.4.W związku z faktem, że od dnia 25 maja 2018 r. weszły w życie przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (zwanego dalej Rozporządzeniem) informujemy Państwa o konieczności wyrażenia przez Państwa na rzecz MODECAM Sp. z o.o. zwanego HD Pellet, zgody na przetwarzanie danych osobowych w celu i zakresie niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania dzialalności, serwisu, sprzedaży dalszej, firmy MODECAM Sp. z o.o., a także działalności marketingowej.

Stosowną zgodę mogą Państwo wyrazić w formie elektronicznej w czasie najbliższego logowania do systemu www.hdpellet.pl prowadzonego przez MODECAM Sp. z o.o. Dostęp do witryny logowania do systemu hdpellet znajduje się na stronie internetowej pod adresem: www.hdpellet.pl :

              Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego Rozporządzenia informujemy, że:

  1. Administratorem danych osobowych jest MODECAM Sp. z o.o. ul. J. Heweliusza 11/819, 80-890 Gdańsk, NIP 5833309936

  2. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie zgody w celu sprzedaży, serwisu oraz działalności marketingowej, związanej w całokształcie z procesem sprzedaży, serwisu, użytkowania produktów naszej firmy

  3. Dane osobowe będą za Pani/Pana zgoda udostępniane firmie MODECAM Sp. z o.o., która będzie ich administratorem w celu zapewnienia funkcjonowania, zabezpieczenia bieżącej obsługi oraz obsługi systemu sklepu internetowego jak również niezbednych dokumentów;

  4. Odbiorcą danych osobowych będą podmioty współpracujące z MODECAM Sp. z o.o. w celu realizacji zadań związanych z działalnością firmy MODECAM Sp. z o.o.,jak również serwisem produktów;

  5. Dane osobowe będą przechowywane przez okres posiadania konta w sklepie internetowym hdpellet.pl

  6. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści udostępnionych przez siebie danych oraz prawo ich sprostowania, żądania usunięcia i ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

  7. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

  8. Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych przez kotlyleszka jest dobrowolne,

  9. ma Pan/Pani prawo na cofnięcie zgody na przetwarzanie danych osobowych w każdym czasie poprzez złożenie pisemnego oświadczenia za pośrednictwem wiadomości e-mail na adres biuro@hdpellet.pl spod adresu, którego zgoda dotyczy;

  • dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.




6. Postanowienia końcowe


6.1. W sprawach nie uregulowanych powyższym dokumentem stosuje się odpowiednio przepisy kodeksu cywilnego.

6.2. Treść Sklepu Internetowego nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66, ust. 1 Kodeksu Cywilnego.

6.3. Sklep www.hdpellet.pl zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszego regulaminu.